vrijdag 30 september 2016

Ridderlijke schoolreis

Wauw, wat hebben we weer een schitterende schoolreis achter de rug !
Vrijdagmorgen vertrokken we met de bus naar Gent voor een bezoek aan een echt kasteel : het Gravensteen ! Daar kwamen we de schildknaap Franciscus tegen.  We trokken op onderzoek doorheen het kasteel en leerden heel wat leuke weetjes over het leven in de middeleeuwen.  In de kapel ontmoetten we de oude ridder van het Gravensteen . Hij vroeg ons om op zoek te gaan naar zijn verloren schat. Daarvoor moesten we eerst tot ridder geslagen worden. We zochten het hele kasteel door : langs de kantelen van het dak tot de vergeetput in de kelder... en jawel hoor ! De schat werd gevonden... Top werk van de kinderen van 2B !Na de grote zoektocht begonnen de kleine maagjes al wat te knorren en vertrokken we met de bus richting Pretland. Bij het zien van al die leuke speeltoestellen was alle honger meteen vergeten !
Na het smullen van heerlijke frietjes met frikandel trokken onze kinderen op avontuur doorheen het speeldorp : springen, buitelen, glijden, bouwen, ... wedden dat er heel wat kinderen goed zullen slapen ?


Bij aankomst in Loppem keerden 16 kinderen met blije gezichten terug naar huis : hopelijk met heel veel verhalen over een stoere ridder uit Gent, fratsen van hun vriendjes en andere plezante ervaringen.

Wie alle foto's wil bewonderen klikt op het volgende album : Ridderlijke schoolreis in Gent

Geen opmerkingen:

Een reactie posten